Waleská pochoutka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Čedar
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Veka tuková
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 80.6 mg
  • Draslík 62.3 mg
  • Vláknina 120.7 mg
  • Vitamín A 120.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme najemno.

  • 2

    Do kastrůlku nalijeme pivo, přidáme sýr a na mírném ohni rozvaříme na hladkou kaši. Potom přidáme kajenský pepř a hořčici a promícháme.

  • 3

    Plátky veky potřeme máslem a opečeme je nasucho v předehřáté troubě.

  • 4

    Opečené plátky potřeme sýrovou směsí asi na 1 cm vysoko. Podáváme horké.

Komentáře k receptu