Velšský rarebit
Suroviny
- 150 g Sýr Čedar
 - 8 krajíc Chléb konzumní
 - 330 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 0.25 kávová lžička Hořčice
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Tabasco
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 290 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 65.6 mg
 - Draslík 43 mg
 - Vláknina 120.1 mg
 - Vitamín A 120.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 532.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku rozehřejeme máslo, vmícháme do něj mouku, sůl, hořčici, tabasco a krátce podusíme.
 - 
                                2
Postupně a za stálého míchání přiléváme mléko, worcester a pivo. Vaříme za stálého míchání 5 minut, až hmota trochu zhoustne. Pak přidáme sýr a mícháme tak dlouho, až se roztaví.
 - 
                                3
Plech na pečení vyložíme fólii, chlebíčky opečeme a rozložíme vedle sebe na plech. Pomažeme je horkou sýrovou hmotou a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 250 °C s horním ohřevem. Zapékáme asi 3-4 minuty. Podáváme horké.