Malinová mísa s pomerančovou příchutí
Suroviny
- 60 g Čokoláda hořká
 - 350 g Džem jahodový
 - 225 g Maliny
 - 300 g Piškotový korpus vaječný
 - 800 g Krém cukrářský
 - 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 kávová lžička Voda z pomerančových květů
 - 1 ks Pomeranče
 - 2 polévková lžíce Džus pomerančový
 - 2 polévková lžíce Likér pomerančový
 - 1 polévková lžíce Želatina
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 100.7 mg
 - Draslík 169.8 mg
 - Vláknina 6321 mg
 - Vitamín A 6321 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Piškotový chlebíček rozkrojíme na tři pláty. Navlhčíme je likérem smíchaným s džusem. Dvě třetiny smetany ušleháme a opatrně do ní vmícháme maliny. Spodní díl piškotu potřeme malinovým džemem a přiklopíme dalším plátem, ten potřeme 3 lžícemi džemu a zakryjeme posledním dílem. Nadívaný piškot nakrájíme příčně na 12 řezů.
 - 
                                2
V míse smícháme vanilkový dezertní krém tzv. custard s vodou z pomerančových květů. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a promícháme.
 - 
                                3
V misce smícháme práškovou želatinu s 5 lžícemi vody a necháme 5 minut stát. Misku dáme do vodní lázně a pomalu zahříváme, až se želatina zcela rozpustí. Necháme trochu vychladnout a přimícháme do vanilkového krému. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
 - 
                                4
Do velké skleněné mísy vlijeme jednu třetinu vanilkového krému, pokapeme polovinou malinového džemu a přelijeme druhou třetinou krému. Pokapeme polovinou rozpuštěné čokolády.
 - 
                                5
Boční strany mísy obložíme částí nakrájených piškotových řezů. Zbylé řezy nakrájíme na kostky a navrstvíme je do mísy, pokapeme zbylou čokoládou a pokryjeme malinami se šlehačkou. Přelijeme zbylým vanilkovým krémem tak, aby zakryl celý povrch a po lžících pokryjeme vrstvou zbývajícího malinového džemu. Mísu zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 4 hodiny.
 - 
                                6
Zbytek smetany ušleháme a ozdobíme jí střed mísy, ozdobíme dílky pomeranče, malinami a lístky citroníku.