Čokoládová krabice s jahodami a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 126.8 mg
 - Draslík 353.9 mg
 - Vláknina 8511.7 mg
 - Vitamín A 8511.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu ve tvaru čtverce o straně 23 cm obrátíme vzhůru nohama, položíme na ni alobal a urovnáme do formy krabičky. Obrátíme, odstraníme formu a alobalovou krabici vložíme dovnitř formy.
 - 
                                2
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Nalijeme ji do alobalové formy a rozlijeme tak, aby pokryla celé dno a boky. Dáme na 30 minut do lednice ztuhnout.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme náplň: ve dvou až třech lžících horké vody rozpustíme kakao. Ve větší míse ušleháme krémový sýr s máslem, cukrem, mlékem a připraveným kakaem do pěny.
 - 
                                4
350 ml smetany ušleháme na tuhou šlehačku a promícháme se sýrovou pěnou. Čokoládovou krabici vyjmeme z lednice a opatrně sloupneme alobal. Krabici dáme na podnos a rovnoměrně do ní rozetřeme sýrovou směs. Dáme do lednice a necháme asi 2 hodiny vychladit.
 - 
                                5
Vyšleháme zbytek smetany, dáme ho do sáčku s hvězdicovým nástavcem a na krabici vytvoříme 2,5 cm široký lem.
 - 
                                6
Střed vyplníme jahodami i se stopkami, větší rozpůlíme. Ozdobíme lístky máty.