Sněhové žampiónky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 175 g Cukr krupice
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 31 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 8.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky ušleháme na tuhý sníh, postupně zašleháváme cukr, až vznikne lesklá a hladká hmota.

  • 2

    Cukrářský sáček s plochým nástavcem naplníme hmotou, na plech, vyložený pečícím papírem nastříkáme 24 kopečků, podobných hlavičkám žampiónů (o průměru 4 cm). Ze zbývajícího sněhu nastříkáme na plech 24 věžiček o výčce cca 3 cm, tedy tolik, kolik bylo hlaviček budoucích hub.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 95°C asi 75 minut. Potom troubu vypneme a pečivo v ní necháme ještě 30 minut dosušit. Vyjmeme z trouby, na mřížce necháme úplně vystydnout.

  • 4

    Nožíkem vyřízneme na spodní straně hlavičky otvor, do něho kápneme trochu rozpuštěné čokolády a potom potřeme celý spodek houby čokoládou. Nožičku opatrně zasuneme do otvoru.

  • 5

    Necháme asi 1 hodinu zaschnout a potom všechny takto vyrobené houby uskladníme do plechové nádoby s víčkem.

  • 6

    Před podáním lehce poprášíme pečivo kakaem.

Komentáře k receptu