Rozpustilé lanýžové košíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Čokoláda hořká
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 2 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 107.6 mg
  • Draslík 391.3 mg
  • Vláknina 10745 mg
  • Vitamín A 10745 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teflonové pánvi rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo. Odstavíme a přidáme likér a koňak. Směs necháme vychladnout.

  • 2

    Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto ze kterého vykrájíme kolečka takové velikosti, aby pokryly menší formičku, její dno i stěny. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 12 minut. Hotové košíčky necháme vychladnout.

  • 3

    Čokoládovou směs dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovým nástavcem a naplníme košíčky.

Komentáře k receptu