Rebarbora s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 185 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 45 g Cukr krupice
  • 700 g Reveň (Rebarbora)
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 337.1 mg
  • Vláknina 6146.5 mg
  • Vitamín A 6146.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rebarboru očistíme, odstraníme listy a oloupeme. Nakrájíme na 2,5 cm velké kousky, dáme do hrnce, přidáme vodu, cukr a citrónovou šťávu. Zakryjeme pokličkou a dusíme 10 minut na mírném ohni, až je rebarbora měkká.

  • 2

    Smícháme mouku, cukr a máslo na drobenku. Vařenou rebarboru dáme do zapékací misky o průměru 20 cm a posypeme ji drobenkou.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 25 minut.

Komentáře k receptu