Kapucínské čtverečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 225 g Čokoláda hořká
  • 225 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 225 g Ořechy vlašské
  • 700 g Cukr krupice
  • 30 g Káva instantní
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 158 mg
  • Vláknina 3247.1 mg
  • Vitamín A 3247.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi zahřejeme máslo i čokoládu až se rozpustí, směs bude hladká, poté odstavíme, metlou vmícháme cukr a vejce. Přidáme ořechy, mouku, kávu a skořici.

  • 2

    Směs dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy o velikosti 33 x 23 cm.

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 - 50 minut. Necháme zcela vychladnout, z vychladlého plátu nakrájíme napříč 6 pruhů. Každý pruh rozřízneme na 4 kusy, každý čtvereček posypeme moučkovým cukrem a uložíme v jedné vrstvě do uzavřené dózy.

Komentáře k receptu