Kateřinská kola s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 7.7 mg
 - Draslík 16.3 mg
 - Vláknina 976.3 mg
 - Vitamín A 976.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse vyšleháme cukr a 60 g másla, přidáme mouku, vejce, tresť a třeme, až se spojí. Rukama vytvoříme z těsta kouli, zabalíme a dáme na hodinu do lednice.
 - 
                                2
V misce smícháme nastrouhané ořechy, mák, med, nastrouhanou pomerančovou kůru a zbytek másla.
 - 
                                3
Na pergamenu vyválíme těsto na obdelník 20 x 23 cm, potřeme makovou náplní. Od kratší strany stočíme těsto na roládu. Zabalíme, necháme v chladu asi 1 hodinu.
 - 
                                4
Nožem nakrájíme roládu na příčné plátky silné 5 mm, přendáme je na plech dál od sebe.
 - 
                                5
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 10 - 12 minut, až lehce zhnědnou. Necháme vychladnout a uložíme do uzavřené nádoby.