Kaštanová zmrzlina

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 439 g Kaštanové pyré
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 0.4 mg
  • Vláknina 5853.3 mg
  • Vitamín A 5853.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Ve větší míse smícháme kaštanové pyré, cukr a koňak. Šleháme až je směs hladká, oatrně vmícháme tuhou šlehačku.

  • 2

    Lžící dáme směs do zlatých alobalových misek nebo mrazuvzdorných zapékacích misek. Zakryjeme a uložíme do mrazáku nejméně na 3 hodiny.

  • 3

    Před servírováním necháme dezert 10 minut v pokojové teplotě, aby trochu povolil. Můžeme dozdobit čokoládovými hoblinami a listy citroníku.

Komentáře k receptu