Malinový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 291.4 mg
 - Vláknina 10994.5 mg
 - Vitamín A 10994.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mražené maliny posypeme cukrem a dáme stranou rozmrazit.
 - 
                                2
Do rendlíku dáme práškovou želatinu a 250 ml vody a necháme minutu stát. Za časného míchání zahříváme na středním plameni, až se želatina zcela rozpustí, potom odstavíme.
 - 
                                3
Maliny propasírujeme přes síto, aby vznikl protlak. Přidáme sirup smíchaný se 4 lžícemi vody, malinový likér a citrónovou šťávu. Po částech zašleháme želatinu. Směs nalijeme do nádoby na zamrazení a dáme do mrazáku částečně zmrazit, občas promícháme.
 - 
                                4
Částečně zmrazenou směs rozmixujeme v mixéru, vrátíme do nádoby a necháme na 3 hodiny v mrazáku.
 - 
                                5
Na misky upravíme plátky kiwi, papáju a čerstvé maliny. Na ovoce dáme vždy tři až pět kopečků sorbetu.