Pečené hrušky s anglickým krémem
Suroviny
- 300 ml Mléko polotučné
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 4 ks Hrušky
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Badyán
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Sirup javorový
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 383.7 mg
 - Draslík 199.3 mg
 - Vláknina 9399.8 mg
 - Vitamín A 9399.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců.
 - 
                                2
Poloviny hrušek urovnáme do zapékací mísy, okořeníme badyánem a skořicí a pokapeme javorovým sirupem. Vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.
 - 
                                3
Potom hrušky pokapeme vínem, zalijeme připraveným krémem a znovu zapečeme.
 - 
                                4
Podáváme jako teplý dezert.
 - 
                                5
Příprava anglického krému: Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme cukr, maizenu a prošleháme metličkou. Na mírném ohni zvolna přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a zašleháme žloutky s vanilkovým cukrem a změklé máslo.