Vánoční suchary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 35.1 mg
 - Draslík 148.3 mg
 - Vláknina 5071.8 mg
 - Vitamín A 5071.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Utřeme máslo se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, sekané loupané mandle, citrónovou kůru, mléko a vypracujeme těsto jako na vánočku.
 - 
                                2
Necháme vykynout, rozdělíme na dvě poloviny ze kterých utvoříme dvě šišky, necháme kynout. Potřeme vodou a rozšlehaným bílkem. Pečeme ve středně teplé troubě. Druhý den nakrájíme na plátky, poklademe na plech a pečeme dorůžova.
 - 
                                3
Teplé suchary obalíme ve vanilkovém cukru.