Okurkové sendviče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 714 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 437.2 mg
 - Vláknina 10803.8 mg
 - Vitamín A 10803.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou okurku nakrájíme na plátky silné 3 mm, vložíme do cedníku postaveného na talíř a osolíme. Necháme 20-30 minut stát a potom okurku pokapeme vinným octem.
 - 
                                2
Všechny krajíčky chleba potřeme máslem. Poté 4 krajíčky obložíme vrstvou okurky, kterou opepříme. Přiklopíme zbylými toasty.
 - 
                                3
Ze sendvičů odkrojíme kůrku a nakrájíme je na trojúhelníky. Upravíme na talíře a posypeme řeřichou.
 - 
                                4
Ihned podáváme.