Velšský koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 145.2 mg
 - Draslík 39.2 mg
 - Vláknina 9720 mg
 - Vitamín A 9720 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovoce s cukrem dáme do hrnce a vaříme pod pokličkou 2 minuty, dokud ovoce nezačne měknout. Poté je necháme asi 5 minut chladnout, slijeme a šfávu uschováme.
 - 
                                2
Kousek těsta dáme stranou na ozdobu a ze zbytku pak na pomoučněném vále vyválíme placku. Placku přeneseme na pečicí papír, do středu poklademe ovoce a okraje těsta zdvihneme vzhůru. Těsto potřeme trochou vajíčka.
 - 
                                3
Těsto, které jsme si dali stranou, vyválíme a vykrojíme tvary podobající se listům. Vajíčkem je přilepíme po obvodu koláče a pečeme asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté koláč vyjmeme z trouby a zlehka pocukrujeme. Můžeme podávat se šťávou z ovoce.