Anglické telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 500 g Telecí kýta
  • 55.56 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 417.8 mg
  • Draslík 610.1 mg
  • Vláknina 692.3 mg
  • Vitamín A 692.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Řízky obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

  • 2

    Z vajec usmažíme 4 sázená vejce - volská oka. Na každý usmažený řízek položíme plátek anglické slaniny a volské oko. Ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu