Anglické rizoto s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 964 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 224.9 mg
 - Draslík 522.8 mg
 - Vláknina 1144.5 mg
 - Vitamín A 1144.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vsypeme rýži, přidáme k ní kurkumu a sůl. Zalijeme vodou a podusíme 12-15 minut téměř doměkka.
 - 
                                2
Zatím dáme tresku do pánve hřbetní stranou dolů, zalijeme ji vroucí osolenou vodou a podusíme 5-10 minut.
 - 
                                3
Jedno vejce natvrdo rozkrojíme po délce na čtvrtky a uschováme je na ozdobu. Druhé vejce nahrubo nasekáme.
 - 
                                4
Z tresky slijeme vývar, stáhneme z ní kůži a vykostíme ji, pak ji
 - 
                                5
nakrájíme na kousky. Vložíme do velké mísy, přidáme rýži, nasekané vejce, máslo, citronovou šťávu a smetanu, okořeníme solí a cayenským pepřem. Lehce promícháme.
 - 
                                6
Zapékací misku vymažeme, dáme do ní rizoto a pečeme 10-15 minut v troubě na 180 °C. Občas promícháme. Před podáváním vmícháme petrželku a ozdobíme čtvrtkami vejce.