Sýrovo-jablečný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 143.6 mg
 - Draslík 346.9 mg
 - Vláknina 1965.6 mg
 - Vitamín A 1965.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké mísy nasypeme mouku a na kousky nakrájené změklé máslo. K drobence přidáme nastrouhaná jablka a taktéž nastrouhaný sýr, přidáme vejce a pořádně promícháme.
 - 
                                2
Těsto přendáme do máslem vymazané formy na chléb a posypeme ho vločkami. Dáme péct do trouby na hodinu a půl při teplotě 180 stupňů Celsia. Před vyndáním zkoušíme pomocí špejle, zda je chléb hotový. Pokud je po propíchnutí špejle suchá, můžeme chléb z trouby vyndat.