Chléb se sýrovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Čedar
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 5 dl Voda pitná
  • 2.25 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 68.4 mg
  • Vláknina 8844.7 mg
  • Vitamín A 8844.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr najemno nastrouháme, jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a pivo, pak přidáme máslo, cukr, sůl, nastrouhaný sýr a nakrájené cibulky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami poprášíme ji droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na "celozrnný" program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu