Pečené kořeněné kotlety s křížalami
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
 - 60 g Mandle
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 160 g Meruňky sušené
 - 100 g Mrkev kořen
 - 160 g Švestky sušené
 - 600 g Vepřové kotlety
 - 200 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Šalvěj sušená
 - 2 ks Bobkový list
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 774 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 133.5 mg
 - Draslík 1471.2 mg
 - Vláknina 17582.1 mg
 - Vitamín A 17582.1 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso opláchneme a osušíme. V misce do vína vmícháme sůl, pepř, bobkový list, tymián a šalvěj. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na hranolky. Sušené meruňky a švestky rozkrájíme na silnější nudličky.
 - 
                                2
Do vinné marinády vložíme maso, přes noc necháme pod fólií v chladničce. Do masa vyřízneme otvor, který vyplníme mandlemi, meruňkami a švestkami. Uzavřeme jehlou, maso vložíme do pekáče. Přidáme máslo a zeleninu, přelijeme marinádou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
 - 
                                3
Maso podáváme přelité přecezenou šťávou.