Sekaná z hovězího masa s žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Strouhanka
  • 100 g Cibule sterilovaná
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 40 g Kapary
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 338.2 mg
  • Draslík 1098.9 mg
  • Vláknina 4397.5 mg
  • Vitamín A 4397.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové hovězí maso umeleme, cibuli a slaninu nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, nakládané cibulky rozkrájíme na půlky.

  • 2

    V míse promícháme maso se solí, pepřem, rozšlehanými vejci, česnekem, slaninou, cibulí a strouhankou. Vymícháme kompaktní hmotu, utvoříme středně velké šišky, vložíme do pekáče. Šišky podlijeme vodou a v předehřáté troubě pomalu pečeme, až sekaná zezlátne. Během pečení sekanou přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

  • 3

    Upečenou sekanou vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a na něm osmažíme žampiony. Na závěr vmícháme cibulky, kapary a sójovou omáčku. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou s žampionovou směsí.

Komentáře k receptu