Anglické koláčky k snídani
Suroviny
- 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 100 g Cukr moučkový
 - 20 g Cukr vanilka
 - 60 g Rozinky bílé
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 20 g Cukr vanilka
 - 100 g Džem jahodový
 - 2.4 g Hera
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2.25 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 40 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 64.9 mg
 - Draslík 105.3 mg
 - Vláknina 2818.4 mg
 - Vitamín A 2818.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vhodné misky prosejeme mouku, kypřící prášek, moučkový a vanilkový cukr, sůl. Přidáme rozinky, skořici, rozklepneme vejce, přilijeme mléko. Nakonec dolijeme v mikrovlnné troubě rozpuštěné vlažné máslo. Vypracujeme těsto, na moukou posypané pracovní ploše ho rozválíme na velký plát o síle 2 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka s průměrem 8 cm a pokládáme na Herou vymazaný plech vedle sebe se vzdálenosti 2 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                2
Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečme přibližně 10 minut při 180 stupních. Poté zvýšíme teplotu na 200 stupňů a koláčky dopečeme ještě 5 minut. Hotové sebereme z plechu a necháme vychladnout na kovové mřížce.
 - 
                                3
Těsně před podáváním vychladlé koláčky podélně rozkrojíme na půlky. Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které přidáme jednu lžící jahodového džemu a promícháme. Na spodní díl dáme připravenou náplň, přiklopíme druhou půlkou a podáváme.