Jack Daniel´s vepřová pečeně
Suroviny
- 150 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 200 g Cukr třtinový
 - 100 ml Whisky
 - 100 ml Sójová omáčka
 - 70 ml Kečup
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Chilli paprička
 - 1.5 kg Vepřová pečeně
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 2 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 2 polévková lžíce Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 180 mg
 - Draslík 760.6 mg
 - Vláknina 193.3 mg
 - Vitamín A 193.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme marinádu: třtinový cukr necháme lehce zkaramelizovat v hrnci, poté ho zalijeme whisky, sójovou omáčkou a kečupem. Přidáme i worcester, ocet a drcený česnek. Trochu osolíme a opepříme a přidáme nasekanou chilli papričku. Povaříme asi 5 minut.
 - 
                                2
Maso osolíme, opepříme a ze všech stran potřeme hořčicí a připravenou marinádou.
 - 
                                3
Necháme několik hodin (nejlépe přes noc) odpočívat v pekáčku.
 - 
                                4
Pečeme přiklopené 80 minut na 120 °C.
 - 
                                5
Poté odklopíme a pečeme 40 minut (občas potíráme omáčkou).
 - 
                                6
Zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 10 minut.
 - 
                                7
Podáváme s pečivem nebo brambory.