Houbovo-cizrnový krém
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
 - 50 g Houby sušené
 - 200 ml Smetana
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 3 ks Šalotka
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Mrkev
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1510 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 10.5 mg
 - Draslík 1500.5 mg
 - Vláknina 17642.5 mg
 - Vitamín A 17642.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šalotku nakrájíme na jemno a smažíme ji na oleji.
 - 
                                2
Přidáme nakrájené brambory, mrkev a česnek.
 - 
                                3
Po chvíli přidáme i většinu hub a většinu cizrny.
 - 
                                4
Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dochutíme kmínem.
 - 
                                5
Vaříme 15 minut doměkka.
 - 
                                6
Poté rozmixujeme, zalijeme smetanou a povaříme 5 minut.
 - 
                                7
Zbylou cizrnu a houby opečeme na másle.
 - 
                                8
Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme osmaženou cizrnou a houbami a lžící zakysané smetany.