Dušený halibut na mrkvi s rajčaty a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 30.5 mg
 - Draslík 365.7 mg
 - Vláknina 4920.5 mg
 - Vitamín A 4920.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Omytá zralá rajčata vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Očištěný kousek bílé části pórku nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a pórek dáme do malého rendlíku, přilijeme vodu a pod pokličkou ji dusíme 10-12 minut. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme k němu rajčata, pánev zakryjeme a dusíme doměkka. Občas je promícháme, když je z rajčat kaše, pánev odstavíme z plotny a přimícháme měkkou mrkev s pórkem a nastrouhaný sýr. Když sýr roztaje, směs rozmixujeme na pyré.
 - 
                                2
Filet z halibuta bez kůže vložíme do druhé pánve s rozpuštěným máslem, přidáme k němu 2-3 lžíce mléka, omytou snítku mladého kopru a pod pokličkou rybu dusíme 5-7 minut doměkka. Dušenou měkkou rybu pokrájíme na drobné kousky, dáváme pozor na kostičky, které odstraníme. Pak kousky ryby promícháme s pyré a rozdělíme 4 porce.
 - 
                                3
Rubu s pyré podávame teplou.