Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami
Suroviny
- 130 g Karotka
 - 100 g Pastinák
 - 250 g Brambory sladké (Batáty)
 - 150 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 260 ml Voda pitná
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 3 ks Nové koření celé
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Celer - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná T 400
 - 1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 256.7 mg
 - Vláknina 5827 mg
 - Vitamín A 5827 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištíme a omyjeme zeleninu: cibuli, stroužek česneku, karotku, pastinák a sladké brambory - batáty. Omyjeme malou snítku petrželové a celerové natě. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Omytý a osušený plátek z roštěnce dáme do igelitového sáčku a naklepeme ho. Pak maso ze sáčku vyjmeme, nakrájíme na nudličky.
 - 
                                3
V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Mezitím dáme do misky pokrájené maso, posypeme ho hladkou moukou a promícháme s moukou tak, že bude obalené. Pak ho přidáme k cibuli a za stálého míchání společně restujeme asi 2-3 minuty. Poté přilijeme horkou vodu, přidáme bobkový list, nové koření, kmín a pod pokličkou maso budeme pomalu dusit 1 hodinu. Po hodině přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30-35 minut. Z uvařeného jídla vyjmeme bobkový list a nové koření.
 - 
                                4
Měkké maso se zeleninou a vývarem rozmixujeme na pyré. Vývaru dáme jen tolik, aby pyré bylo hladké. Porci hovězího pyré se sladkými bramborami podáváme teplou.