Dušená hovězí roštěná se sladkými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 130 g Karotka
  • 100 g Pastinák
  • 250 g Brambory sladké (Batáty)
  • 150 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 260 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná T 400
  • 1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 256.7 mg
  • Vláknina 5827 mg
  • Vitamín A 5827 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištíme a omyjeme zeleninu: cibuli, stroužek česneku, karotku, pastinák a sladké brambory - batáty. Omyjeme malou snítku petrželové a celerové natě. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Omytý a osušený plátek z roštěnce dáme do igelitového sáčku a naklepeme ho. Pak maso ze sáčku vyjmeme, nakrájíme na nudličky.

  • 3

    V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Mezitím dáme do misky pokrájené maso, posypeme ho hladkou moukou a promícháme s moukou tak, že bude obalené. Pak ho přidáme k cibuli a za stálého míchání společně restujeme asi 2-3 minuty. Poté přilijeme horkou vodu, přidáme bobkový list, nové koření, kmín a pod pokličkou maso budeme pomalu dusit 1 hodinu. Po hodině přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30-35 minut. Z uvařeného jídla vyjmeme bobkový list a nové koření.

  • 4

    Měkké maso se zeleninou a vývarem rozmixujeme na pyré. Vývaru dáme jen tolik, aby pyré bylo hladké. Porci hovězího pyré se sladkými bramborami podáváme teplou.

Komentáře k receptu