Anglické tofé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1513 kcal
 - Sacharidy 150 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 2.1 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 99.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji, vyložíme pečicí plech.
 - 
                                2
Nalijeme vodu do rendlíku o objemu 3,6 litru, přidáme světlý kukuřičný sirup, máslo sůl a cukr a mícháme na středně silném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Velkým navlhčeným štětcem setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů. Přivedeme k varu a do sirupu vložíme cukrářský teploměr.
 - 
                                3
Zahříváme až do teploty 149 °C a pak směs nalijeme v tenké vrstvě na připravený pečicí plech. Několik minut ji necháme tuhnout a dokud je hmota ještě ohebná, nožem, nebo rádélkem na pizzu naznačíme na povrchu obdélníky o rozměrech 5 x 2,5 cm. Potom necháme tofé vychladnout do pokojové teploty.
 - 
                                4
Po vychladnutí tofé opatrně nalámeme podle naznačených čar. Takto získáme 25 tyčinek. Podáváme je samotné, nebo částečně, či zcela namáčené v rozehřáté, temperované čokoládě. Na čokoládě můžeme pomocí vidličky vytvářet ozdobné vzory. Ve vzduchotěsné nádobě v chladnější místnosti tyčinky vydrží až 14 dní.