Ovocná vařená dřeň – přírodní příchuť do dezertů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 38 mg
 - Vláknina 3382.5 mg
 - Vitamín A 3382.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maliny a lesní jahody rozmačkáme vidličkou v míse, dáme je do kastrólku, zasypeme cukrem a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme je při mírné teplotě do 10 minut, jen jak se rozvaří, cukr se rozpustí a začnou probublávat. Poté ovoce dstavíme z plotny, přes jemné síto je propasírujeme.
 - 
                                2
Vychladlou dřeň použijeme hned na dochucení (nebo jako součást) různých dezertů. Pokud ji hned nespotřebujeme, dáme ji do kelímku, uzavřeme a dáme do chladničky. V chladu vydrží minimálně týden, jinak můžeme dřeň zamrazit.