Ovocná polévka vařená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 200 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 2 g Hřebíček
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 15.9 mg
  • Vláknina 1113 mg
  • Vitamín A 1113 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce omyjeme, větší druhy nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do hrnce s vodou, skořicí a hřebíčkem. Vaříme asi 10 minut, záleží na druhu ovoce. Vyjmeme hřebíček. Měkké ovoce rozmixujeme a přidáme cukr. Ve smetaně rozmícháme mouku dohladka, smetanu vlijeme do polévky a povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme uvařené drobné těstoviny.

Komentáře k receptu