Bylinkový chlebíček s jogurtovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 310 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 280 g Cukr krupice
  • 380 g Cukr moučkový
  • 365 ml Jogurt bílý
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 160 ml Olej slunečnicový
  • 75 ml Med akátový
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1.5 polévková lžíce Rum
  • 3 polévková lžíce Brusinky sušené
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 97.4 mg
  • Vláknina 2053.2 mg
  • Vitamín A 2053.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 170°C. Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme moukou. Omyté sušené brusinky necháme okapat.

  • 2

    Omyté lístky rozmarýnu a meduňky posekáme na drobné kousky. Jogurt dáme do mísy, přidáme olej, vejce, všechna zrníčka z vanilkového lusku a ručním elektrickým šlehačem vše prošleháme, až budeme mít hladkou směs. V druhé míse si promícháme hladkou mouku se špetkou soli, jedlou sodou, špetkou muškátového oříšku a cukrem. Pak přidáme posekané bylinky. Postupně do jogurtové směsi přidáváme sypkou směs a ručním elektrický šlehačem vše vyšleháme na hladké těsto. Do těsta přimícháme brusinky, pak těsto nalijeme do připravené formy.

  • 3

    Chlebíček pečeme přibližně 45 minut dozlatova.

  • 4

    Než se korpus upeče, připravíme si jogurtovou polevu: do mísy dáme jogurt, tekutý akátový med a prosátý moučkový cukr. Vše vyšleháme na hladkou polevu.

  • 5

    Upečený chlebíček necháme trochu vychladnout, pak ho z formy vyklopíme a na několika místech ho propícháme párátkem a pokapeme rumem.

  • 6

    Povrch vychladlého chlebíčku polijeme polevou, nakrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře k receptu