Nutelové cupcaces s lískovými oříšky
Suroviny
- 300 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Ořechy lískové
 - 30 g Ořechy lískové
 - 75 g Cukr krupice
 - 675 g Cukr moučkový
 - 200 g Nutella
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
 - 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Soda jedlá
 - 1 špetka Sůl mořská
 - 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 38.7 mg
 - Draslík 29.8 mg
 - Vláknina 1594.6 mg
 - Vitamín A 1594.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. 80g lískových oříšků jemně nastrouháme. Z toho si odložíme 30g na ozdobu polevy.
 - 
                                2
Těsto: do mísy prosijeme 100g hladké mouky s kypřícím práškem, 1 špetkou soli, jedlou sodou a přimícháme 50g nastrouhaných oříšků. Vše prošleháme ručním el. šlehačem.
 - 
                                3
Do druhé mísy dáme 200g nutely, 150ml zakysané smetany, 2 čerstvá vejce, 75g cukru a 4 lžíce oleje. Vše důkladně prošleháme, poté do tekuté směsi postupně zašleháme sypkou směs. Šleháme dalších 60-120 sekund, až se vše spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané.
 - 
                                4
Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.
 - 
                                5
Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.
 - 
                                6
Připravíme si kakaový krém: 650g moučkového cukru a 1 lžíci kakaa prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka si dáme 0.5 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
 - 
                                7
V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr s kakaem a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku. Vychladlé košíčky dáme na mísu, nazdobíme krémem, krém posypeme nastrouhanými oříšky (30g) a podáváme. Dobrou chuť.