Rybí koláč
Suroviny
- 400 g Makrela uzená
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 7 g Muškátový oříšek
 - 50 g Sýr Čedar
 - 400 g Treska filety
 - 600 ml Mléko plnotučné
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Hřebíček
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 927 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 378.5 mg
 - Draslík 677.8 mg
 - Vláknina 5102.5 mg
 - Vitamín A 5102.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 961.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme na jemno. Čedar nastrouháme.
 - 
                                2
Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme doměkka.
 - 
                                3
Do hrnce dáme rybí maso nakrájené na kousky, zalijeme 500 ml mlékem, přidáme cibuli, hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 8 minut. Poté rybu vylovíme děrovanou naběračkou a dáme do zapékací mísy.
 - 
                                4
Vejce uvaříme na tvrdo. Nakrájíme je na čtvrtky a naskládáme je na rybu. Posypeme petrželkou.
 - 
                                5
Nyní si připravíme omáčku – máslo rozpustíme na pánvi, přidáme mouku a minutu opékáme. Sundáme z ohně a zalijeme zbylým mlékem. Pokud je potřeba, přidáme další mléko. Chceme získat hladkou, tekutou omáčku. Osolíme a opepříme ji, přidáme muškátový oříšek. Tuto omáčku nalijeme na rybu.
 - 
                                6
Brambory rozmixujeme s trochou mléka na kaši. Dáme to opět na rybu. Ozdobíme vidličkou a pečeme 20 minut na 200 °C. Poté posypeme čedarem a pečeme ještě 10 minut.