Rybí koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Makrela uzená
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 7 g Muškátový oříšek
  • 50 g Sýr Čedar
  • 400 g Treska filety
  • 600 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 927 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 378.5 mg
  • Draslík 677.8 mg
  • Vláknina 5102.5 mg
  • Vitamín A 5102.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 961.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme na jemno. Čedar nastrouháme.

  • 2

    Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme doměkka.

  • 3

    Do hrnce dáme rybí maso nakrájené na kousky, zalijeme 500 ml mlékem, přidáme cibuli, hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 8 minut. Poté rybu vylovíme děrovanou naběračkou a dáme do zapékací mísy.

  • 4

    Vejce uvaříme na tvrdo. Nakrájíme je na čtvrtky a naskládáme je na rybu. Posypeme petrželkou.

  • 5

    Nyní si připravíme omáčku – máslo rozpustíme na pánvi, přidáme mouku a minutu opékáme. Sundáme z ohně a zalijeme zbylým mlékem. Pokud je potřeba, přidáme další mléko. Chceme získat hladkou, tekutou omáčku. Osolíme a opepříme ji, přidáme muškátový oříšek. Tuto omáčku nalijeme na rybu.

  • 6

    Brambory rozmixujeme s trochou mléka na kaši. Dáme to opět na rybu. Ozdobíme vidličkou a pečeme 20 minut na 200 °C. Poté posypeme čedarem a pečeme ještě 10 minut.

Komentáře k receptu