Rybízový koláč s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 g Rybíz černý
  • 200 g Cukr moučka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilinový cukr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 172.7 mg
  • Draslík 190.6 mg
  • Vláknina 3643.3 mg
  • Vitamín A 3643.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  • 2

    Žloutky utřeme s cukrem moučka, vanilinovým cukrem a 200 g másla do pěny. Poté vmícháme mouku a nakonec i ušlehané bílky.

  • 3

    Těsto nalijeme do koláčové nebo dortové formy o průměru 30 cm.

  • 4

    Pečeme na 160 °C 20 min.

  • 5

    Ze zbylého másla, hrubé mouky a cukru krystal si připravíme drobenku.

  • 6

    Poté posypeme rybízem a drobenkou a pečeme ještě 20 minut, tentokrát na 180 °C.

Komentáře k receptu