Salát s pekanovými ořechy, hruškami a ricottou
Suroviny
- 100 g pekanové ořechy
 - 250 g Sýr Ricotta
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Pomeranče
 - 2 ks Čekanka
 - 2 ks Hruška asijská nashi
 - 1 stroužek Česnek
 - 8 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Dijonská hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 31.9 mg
 - Draslík 319.6 mg
 - Vláknina 6683 mg
 - Vitamín A 6683 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
 - 
                                2
Čekanku nakrájíme na proužky.
 - 
                                3
Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                4
Česnek nakrájíme na jemno. Utřeme ho se čtvrt lžičkou soli na pastu. Tuto pastu pak vyšleháme s octem, pomerančovou kůrou a šťávou, hořčicí a pepřem. Poté zašleháme i olivový olej.
 - 
                                5
Čekanku, hrušky, ricotu a třetinu pekanů smícháme ve velké míse a zalijeme zálivkou.
 - 
                                6
Ozdobíme zbylými ořechy a podáváme.