Salát s pekanovými ořechy, hruškami a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g pekanové ořechy
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Čekanka
  • 2 ks Hruška asijská nashi
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Dijonská hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 31.9 mg
  • Draslík 319.6 mg
  • Vláknina 6683 mg
  • Vitamín A 6683 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

  • 2

    Čekanku nakrájíme na proužky.

  • 3

    Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 4

    Česnek nakrájíme na jemno. Utřeme ho se čtvrt lžičkou soli na pastu. Tuto pastu pak vyšleháme s octem, pomerančovou kůrou a šťávou, hořčicí a pepřem. Poté zašleháme i olivový olej.

  • 5

    Čekanku, hrušky, ricotu a třetinu pekanů smícháme ve velké míse a zalijeme zálivkou.

  • 6

    Ozdobíme zbylými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu