Mrkvové suflé
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mrkev kořen
 - 100 g Cukr moučka
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Muškátový oříšek mletý
 - 0.5 kávová lžička Vanilkový lusk
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 142.7 mg
 - Draslík 73.2 mg
 - Vláknina 5271.3 mg
 - Vitamín A 5271.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev uvaříme doměkka a rozmixujeme na jemno.
 - 
                                2
Smícháme ji se zbylými ingrediencemi a vypracujeme jednotné těsto. Směs rozdělíme do několika pečících mističek a pečeme 40 minut na 150 °C.