Zlaté pečené brambory v husím sádle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 517.8 mg
  • Vláknina 6332 mg
  • Vitamín A 6332 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 2

    Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou – jen tolik vody, aby byly brambory potopené. Trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut.

  • 3

    Do zapékacího plechu (nejlepší je plechový) dáme sádlo a necháme ho rozpustit v troubě.

  • 4

    Mezitím slijeme brambory a poprášíme je moukou. Přeneseme je do horkého sádla a pečeme 45 minut dokřupava. Každých 15 minut je promícháme.

  • 5

    Na závěr ještě osolíme a opepříme podle chuti.

Komentáře k receptu