Kuře v javorovém sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 9895 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 991.6 mg
 - Vláknina 10036.7 mg
 - Vitamín A 10036.7 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.
 - 
                                2
Javorový sirup smícháme se solí a 600 ml vody. Mícháme, dokud se sůl nerozpustí. Do této směsi přidáme šťávu z pomeranče i to, co nám z pomeranče po vymačkání zůstane, cibuli, hřebíček, pepř, anýz a dobře promícháme. Přelijeme do velké nádoby, aby se tam vlezlo i kuře.
 - 
                                3
Kuře omyjeme zvenku i zevnitř a dáme do sirupu, prsy dolů. Necháme aspoň 18 hodin marinovat, klidně i dva dny.
 - 
                                4
Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                5
Kuře vyjmeme z nálevu a opláhneme studenou vodou. Osušíme a potřeme olejem. Pečeme 30 minut. Poté přikryjeme.
 - 
                                6
Přilijeme 150 ml vody a snížíme teplotu na 180 °C. Pečeme hodinu.
 - 
                                7
Otočíme a pečeme 1 hodinu. Přikryté. Poté odkryjeme a ještě 20 minut pečeme.
 - 
                                8
Poté necháme 20 minut odpočívat a naporcujeme.