Okurky v remuládové omáčce
Suroviny
- 7 g Sůl
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 50 g Strouhanka
 - 30 g Pšeničná mouka hladká špeciál
 - 150 ml Majonéza
 - 1 kávová lžička Pepř kajenský
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Česnek sušený
 - 0.5 kávová lžička paprika uzená
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 8 ks okurky kyselé
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Křen
 - 10 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 3 polévková lžíce Dijonská hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 81.8 mg
 - Draslík 74 mg
 - Vláknina 1247.3 mg
 - Vitamín A 1247.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 7.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme remuládu: smícháme majonézu, hořčici, strouhaný křen, utřený česnek, worcester, citronovou šťávu a uzenou papriku. Rozmícháme do hladka a dáme do lednice vychladit.
 - 
                                2
Nyní si připravíme 3 misky: do jedné dáme vejce, sušený česnek, kajenský pepř, sůl a pepř, do druhé dáme strouhanku a do třetí mouku.
 - 
                                3
Okurky nakrájíme na čtvrtiny, obalíme je v mouce, vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme 4 minuty na oleji. Pokládáme je na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk.
 - 
                                4
Podáváme s připravenou remuládou k namáčení.