Chlebová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 55 g Strouhanka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 56.7 mg
  • Vláknina 1891.8 mg
  • Vitamín A 1891.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, napíchneme do ni hřebíčky a vaříme ji v mléce asi 10 minut.

  • 2

    Cibuli vyjmeme a do vařícího mléka za stálého míchání přidáme strouhanku, máslo, sůl a pepř. Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.

  • 3

    Omáčku podáváme k drůbeži, k bažantům a koroptvím.

Komentáře k receptu