Rajčata s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 254.3 mg
 - Draslík 313.9 mg
 - Vláknina 2875 mg
 - Vitamín A 2875 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata omyjeme, osušíme a zkrojíme vršek. Vnitřek vyjmeme lžičkou a osolíme.
 - 
                                2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme vnitřky rajčat a česnek vcelku. Dusíme na mírném ohni.
 - 
                                3
Do každého vydlabaného rajčete rozklepneme 1 vejce a pečeme na ohnivzdorné pánvi s rozpuštěným máslem ve vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Po 7 minutách rajčata vyjmeme a polijeme je procezenou rajčatovou omáčkou. Podáváme s topinkami.