Provensálské lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 658.2 mg
  • Vláknina 12320.5 mg
  • Vitamín A 12320.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, oloupeme a příčně nakrájíme na kolečka silná asi 1cm. Osolíme, urovnáme do mísy a necháme 30 minut odležet. Potom je poprášíme moukou a usmažíme v oleji.

  • 2

    V druhé pánvi opečeme oloupaná, na kolečka nakrájená rajčata. Posypeme je nasekaným česnekem a petrželkou.

  • 3

    Obojí zeleninu vyjmeme z oleje a smícháme.

  • 4

    Podáváme k bílému masu.

Komentáře k receptu