Brambory plněné zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Brambory vařené ve slupce
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1399 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 1009.6 mg
  • Vláknina 21514.8 mg
  • Vitamín A 21514.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory podélně rozpůlíme a vnitřek vydlabeme. Očištěnou cuketu a lilek nakrájíme na kostičky, smícháme s okapanými rajčaty. Přidáme prolisovaný česnek, okořeníme provensálskými bylinkami, osolíme a opepříme.

  • 2

    Poloviny brambor urovnáme do zapékací mísy a naplníme připravenou směsí. Posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme olivami. Pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.

Komentáře k receptu