Provensálský svítek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Gruyére
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 387.8 mg
  • Draslík 318.1 mg
  • Vláknina 2810.8 mg
  • Vitamín A 2810.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do ploché formy na zapékání dáme máslo, olej a necháme je v předehřáté troubě rozpustit.

  • 2

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky očistíme a nasekáme je nadrobno. Vejce rozmícháme se strouhaným sýrem, cibulí, sušeným estragonem nebo bazalkou. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Formu vyjmeme z trouby a tukem pomažeme celé dno, nalijeme do ní směs a navrch urovnáme plátky rajčat.

  • 4

    Pečeme asi 15 minut, až vejce ztuhnou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu