Celerovo-hrušková polévka s plísňovým sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 16 g
- Sodík 948 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 485.8 mg
- Vláknina 8575.8 mg
- Vitamín A 8575.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěný, oloupaný, nadrobno nakrájený celer, oloupané, odjádřené, nadrobno nakrájené hrušky a vývar dáme do hrnce, uvedeme do varu. Přiklopíme, snížíme var, vaříme na mírném ohni přibližně 15 minut (do změknutí celeru). 
- 
                                2V misce ušleháme do tuha šlehačku, nebo crème fraiche, vmícháme sůl, pepř a pažitku. Přikryjeme, dáme uležet do lednice. 
- 
                                3Uvařenou směs nalijeme do mixéru, rozmixujeme do hladka, hotovou horkou polévku nalijeme do misek, přidáme rozdrolený plísňový sýr a navrch dáme kopeček pažitkové šlehačky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        