Králík na portské omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 34 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 217.7 mg
- Draslík 859.2 mg
- Vláknina 2696.3 mg
- Vitamín A 2696.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Předehřejeme troubu na 240°C. V pekáčku rozehřejeme stolní olej a králičí maso osmahneme dozlatova ze všech stran. 
- 
                                2Přilijeme 0,5 litru vody a necháme péct v troubě cca 90 minut. V průběhu pečení maso kontrolujeme, popřípadě otáčíme. 
- 
                                3Olivový olej našleháme se šťávou vymačkanou z citronu, přidáme utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Touto směsí maso v průběhu pečení potíráme. 
- 
                                4Po upečení masa si přelijeme vypečenou šťávu přes síto do hrnce, přidáme rýžový škrob a portské víno, následně necháme ještě projít varem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        