Andaluská obloha
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 38 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 452.2 mg
- Vláknina 11418.5 mg
- Vitamín A 11418.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli pokrájenou nadrobno. Orestujeme 2 minuty, zasypeme mletou paprikou, ještě krátce orestujeme a přidáme vařenou rýži. Pánev stáhneme z ohně a vše spolu promícháme. 
- 
                                2Dvě červené papriky rozpůlíme podélně, vyndáme jádřince a půlky paprik zlehka ugrilujeme na grilu nebo grilovací pánvi. Dva menší lilky upečeme nasucho v troubě. Upečené rozkrojíme podélně na 2 poloviny. Do majonézy vmícháme rajčatový protlak a trochu osolíme. 
- 
                                3Na talíř položíme 1/2 papriky, naplníme ochucenou rýží a vedle položíme 1/2 pečeného lilku. Přelijeme tomatovou majonézou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        