Lilky v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 47 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 980.4 mg
- Vláknina 21584.2 mg
- Vitamín A 21584.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Lilky pokrájíme na proužky a osolíme, necháme hodinu vysrážet přebytečnou vodu. 
- 
                                2Rajčata pokrájíme na větší kusy, smícháme s 50 ml vody, rozetřeným česnekem, pokrájenou cibulí a bylinkami. 
- 
                                3Vše necháme 30 minut vařit, poté přidáme 12 ml olivového oleje. Osolíme a opepříme. 
- 
                                4Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. 
- 
                                5Okapané lilky 15 minut osmažíme na zbytku rozpáleného olivového oleje. 
- 
                                6Ke konci smažení opepříme. 
- 
                                7Vejce rozšleháme s mlékem. 
- 
                                8Zapékací mísu vytřeme máslem, naplníme plátky lilků a zalijeme vaječnou směsí. 
- 
                                9Pečeme ve vodní lázni 25 minut při 180 °C. 
- 
                                10Pečené lilky servírujeme zalité rajčatovým protlakem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        