Frikasé z králíka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 1078.4 mg
- Vláknina 2472 mg
- Vitamín A 2472 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Králíka naporcujeme na 10 dílů, osolíme, opepříme a smažíme 20 minut na rozpáleném oleji. 
- 
                                2Přidáme pokrájené šalotky i žampiony, poté smažíme dalších 10 minut. 
- 
                                3Následně přilijeme víno a vaříme ještě 10 minut. 
- 
                                4Přidáme plátky rajčat, protlak, utřený česnek a vývar, zakryté dusíme 75 minut. 
- 
                                5Osolíme a opepříme dle chuti. 
- 
                                6Podáváme posypané sekanou petrželí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        