Kuřecí frikasé se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1057 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 511.8 mg
  • Draslík 911.5 mg
  • Vláknina 3513.6 mg
  • Vitamín A 3513.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci uvedeme do varu 1 l osolené vody, přidáme máslo, bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a rozporcované kuře. Vše uvaříme doměkka, kuře vyjmeme a stáhnuté z kůže uchováme na teplém místě.

  • 2

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a svaříme na hustou omáčku.

  • 3

    Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, udusíme na másle doměkka a vložíme je do omáčky. Přidáme špetku muškátu a citronovou šťávu.

  • 4

    Nakonec do hotové omáčky vmícháme smetanu, zahustíme ji žloutky a nalijeme na kuře.

  • 5

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu