Jehněčí hamburgery

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 12 g Cukr třtinový
  • 600 g Jehněčí maso
  • 60 g Rajčata
  • 4 g Petržel - nať
  • 20 g Pšenice Špalda
  • 6 g Máta
  • 3.33 ml Olej olivový
  • 40 ml Jogurt bílý
  • 4 ks Bageta
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Limetka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1093 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1745 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 153 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 429.2 mg
  • Vláknina 15628.7 mg
  • Vitamín A 15628.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1435 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pšenici zalijeme vroucí vodou a necháme 120 minut máčet.

  • 2

    Maso umeleme, osolíme, opepříme, smícháme s nasekanou petrželkou, limetkovou šťávou, pšenicí, polovinou nakrájené cibule a česneku.

  • 3

    Smícháme zbytek nasekané cibule, česneku, sekanou mátu, cukr, sůl a pepř. Z masové směsi vytvarujeme 4 karbanátky a osmahneme na rozpáleném oleji.

  • 4

    Bagety rozřízneme, naplníme 1 listem hlávkového salátu, kouskem hamburgeru, plátkem rajčete, zeleninovou směsí a 1 lžičkou jogurtu.

Komentáře k receptu